Rating 8.6 • 11 reviews

Dit jaar analyseerde ik 32 onderzoeken over conversie binnen de B2B e-commerce

Op basis hiervan bundelde ruim 300 tactieken die bewezen impact hebben op conversies en de gemiddelde orderwaarde van jouw webshop.

Hi, ik ben Michiel Postma. Van dynamische pricing tot complexe salesprocessen; B2B e-commerce is geen eenvoudig spelletje. Ik snap dat het optimaliseren van een shop binnen de B2B verder gaat dan een paar aanpassingen maken op pagina's. Het gaat om de complete marketing- en salesfunnel waarbij jouw shop een belangrijke rol heeft.

Ik doorzie snel waar je processen en webshops kunt verbeteren voor meer conversies en een hogere omzet per klant. Laten we kennismaken, ik kijk d'r naar uit kansen te delen waarmee je jouw onderneming professionaliseert.

Michiel Postma

Online marketeer binnen de B2B

De B2B e-commerce audit voor meer conversies

Aan de slag met A/B testen op basis van een bewezen conversie checklist

Met mijn conversie checklist verbeter ik jouw shop op basis van ruim 300 kritische conversiepunten.Ik kijk naar elk detail van jouw commerciële proces en ontwikkel een A/B testing strategie.

Ook stap voor stap jouw conversies en omzet per klant verbeteren? Boek dan de conversie audit en krijg direct inzicht de quick wins voor jouw B2B e-commerce site.

Score 9.1 • February 7, 2023

Ik werk al jaren intensief met Michiel samen. De conversie checklist die hij gebruikt is zeer compleet. Het is een handige spreadsheet waarmee je stap voor stap jouw conversies verbetert.

Alex Vermeule

Eigenaar Online Succes

De fouten die de meeste B2B webshops maken

Tijdens mijn onderzoek zag ik dat nog veel webshops worstelen met de complexiteit van B2B e-commerce. Ze kijken simpelweg te veel naar hoe webshops voor consumentenproducten zijn ingericht en hebben niet door dat ze een ander spel spelen.

B2B e-commerce is complexer

De belangrijkste inzichten? Bijna alle B2B webshops lekken omzet. Dit zijn de 3 meest voorkomende conversie killers.

3 populaire conversie killers

  • Onderhouden van klantrelaties is een uitdaging en sales is onvoldoende proactief.
  • Producten vergelijken is lastig doordat productpagina’s belangrijke informatie missen.
  • Jouw webshop is de schakel in een (te) complex salesproces waardoor je omzet laat liggen

Hierdoor laat je niet alleen omzet liggen. Het remt je om jaar op jaar te groeien omdat de retentie te hoog is.

Stel jezelf de vraag

Hoeveel sneller kun je groeien met structureel hogere conversies?

Eigenlijk elke B2B e-commerce webshop laat omzet liggen. Boek jouw conversie audit om jouw conversies met 10-35% te verbeteren. Stel je voor hoeveel extra omzet dit oplevert. Niet een keer. Maar elke maand weer.

Het enige wat je hoeft te doen is jouw audit te reserveren via de onderstaande button. Deze audit is een eerste stap naar het structureel verhogen van jouw jaarlijkse omzet.

Boek conversie audit

Vragen? Bel 06 42 6696 15 of stuur een e-mail

Score 8.6 • 11 reviews

Score 8.7 • October 5, 2022

Michiel heeft een brede kennis op het gebied van sales en marketing, iets dat vooral relevant is binnen de B2B e-commerce. Shops zijn vaak maar een schakel in een complex marketing- en salesproces. Hij overziet het geheel en biedt je verbeteringen die impact hebben op jouw omzet en klantbeleving.

Floris Venneman

Ondernemer en strateeg, Bureauvijftig

Je maakt je zorgen over
meer concurrenten?

Natuurlijk, je zit met jouw B2B webshop in een groeimarkt. Zo kun je elk jaar rekenen op meer omzet. Tegelijkertijd trekt het nieuwe spelers aan. Je gaat de komende jaren steeds meer concurrenten zien. Gelukkig is er een oplossing om je concurrenten voor te blijven zonder dat je inlevert op je marge.

Maar wat als ik je vertelde dat concurrentie niet het probleem is?

Nieuwe spelers nemen genoegen met minder marge. Ze verlagen hun prijzen om marktaandeel te pakken. Lastig? Niet als je investeert in jouw klantervaring. Onderzoeken laten zien dat klanten bereid zijn meer uit te geven wanneer hun customer experience structureel beter is dan concurrenten.

Zorg daarom voor de ultieme klantbeleving. Zo blijven klanten bij je en  geven ze meer uit. Ook wanneer de concurrentie toeneemt.

Start met Conversion Rate Optimization (CRO) voor structureel meer conversies

Elke euro die je vandaag investeert in CRO levert je de komende 12 maanden extra omzet op. En die extra omzet blijft verdubbelen. Met een perfecte klantreis gaat je groei stapeleen. Elk jaar weer.

Met een goed converterende e-commerce site verlaag je de kosten per conversie. En als je het goed doet realiseer je óók een stijging van je gemiddelde orderwaarde. Deze twee effecten samen zorgen ervoor dat je marketing- en salesproces echt voor je gaan werken.

Start jouw conversie audit en vind laaghangend fruit in je B2B webshop

Beginnen bij het begin … Een conversie audit is de eerste stap naar het verbeteren van jouw marketing- en salesconversies. En ik heb die stap zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Ik scoor jouw sales en marketingproces op basis van de meest complete checklist in de B2B e-commerce. Het resultaat? Een praktisch plan waarin je stap voor stap jouw shop en processen optimaliseert.

Dit is mijn belofte

Deze audit geeft je een praktisch stappenplan om

• Jouw kosten per acquisitie verlagen

• De gemiddelde orderwaarde verhogen

conversiepercentages te verbeteren

Met mijn audit, checklist en actieplan kun je elk aspect van je shop verbeteren. Ik scoor jouw webshop op meer dan 300 conversie punten. De handige spreadsheet geeft je een tool om jouw shop stap voor stap te optimaliseren.

Hiernaast ontvang je een document met een actieplan. Hierin bundel ik de belangrijkste inzichten in een stappenplan zodat je weet welke verbeteringen prioriteit hebben.

Boek jouw conversie audit

Vragen? Bel 06 42 6696 15 of stuur een e-mail

Score 8.6 • 11 reviews

Waarom kies je voor mij?

Je last het al, ik heb zo’n 15 ervaring met online marketing en sales binnen de B2B. Van Heineken tot Swagelok; stuk voor stuk opdrachtgevers waar ik verbeteringen in het marketing- en salesproces heb toegepast. De specialisatie voor B2B e-commerce is niet zomaar; ik vind het interessant om vanuit de breedte jouw commerciële proces te verbeteren waarbij jouw webshop een belangrijke rol speelt.

Ik doorzie snel waar je jouw processen kunt verbeteren voor meer conversies en een hogere omzet per klant. Laten we kennismaken, ik kijk d’r naar uit kansen te delen die jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Score 8.8 • October 5, 2022

Michiel doorziet snel hoe de commerciële kant van B2B e-commerce verbetert kan worden. Zijn audit en roadmap op het gebied van marketing en sales was voor Swagelok waardevol. Zijn speerpunten maken onderdeel uit van ons 3-jarenplan naar meer groei.

Hans van Burk

Sales director, Swagelok

Preview audit & rapport

Concreet aan de slag met meer conversie op
basis van de audit en het actieplan.

Laat geen omzet liggen en boek jouw audit

Ontvang de audit en de roadmap op basis van ruim 300 conversiepunten.

Conversion audit


€ 790

31% korting • Geldig in april 2023

De complete conversies audit voor B2B e-commerce

• Audit op basis van 300 conversie punten

• Over marketing, sales en webshop

• Inclusief data analyse Google Analytics


Adviesrapport van 20+ pagina’s
roadmap, prioriteiten en acties.

Toelichting via een video screencast met persoonlijke tips.

Plan afspraak

Boek audit

Betalen per factuur   •   Kosteloos te annuleren

Ongoing conversie optimalisatie

Offerte


Beschik over een eigen multidisciplinair team voor Conversion Rate Optimization (CRO).

• Elke maand nieuwe A/B tests.

• Meer conversies, upsell en cross sell realiseren

• Continu de website optimaliseren zonder zorgen.


Maandelijkse rapportage op impact op de omzet plus elk kwartaal strategiesessie roadmap, prioriteiten en acties.

Contact

Boek vandaag en ontvang jouw audit binnen 4 weken. Vragen? Bel 0641 669 615 of stuur een e-mail

Reacties op een rij

Waarom ondernemers en
marketeers van m’n aanpak

8.6 11 reviews

Score 9.1 • January 17, 2024

Michiel lanceerde een gecombineerde SEO en SEA aanpak voor onze agency. We waren positief verrast dat we binnen 2 maanden op een begrip als 'ontwerpbureau utrecht' op nummer 1 kwamen te staan. We zijn net gestart met adverteren op Google en kijken uit naar wat dit gaat doen voor het aantal aanvragen.

Frederik Nysingh

Managing director 178

Score 9.0 • June 29, 2023

We waren op zoek naar een nieuwe manier om klanten te acquireren. Een die past in 2023 en niet alleen leunt op klanten via klanten of koud bellen. Michiel stelde een compleet marketing- en salesproces voor op basis van Account Based Marketing (ABM).

Hij startte met het prospecten van contacten die we nu benaderen met inzet van LinkedIn automation, remarketing, LinkedIn Ads, e-mailmarketing, Hubspot en meer. Hij heeft het complete traject uit handen genomen van setup tot content. We zijn net live en ik kijk uit naar de impact van deze eerste campagne.

Maarten Hogeweg

CCO, SmartNow

Score 8.5 • April 7, 2023

We werken al een hele tijd samen met Michiel, we hebben veel geprobeerd om onze commerciële afdeling op te zetten. Mede met de inzet van Michiel staan er nu meerdere kanalen waar relevante leads uitkomen, hebben we het team uitgebreid en werken we met goede partners. Michiel stuurt de partners aan als het gaat om SEA, koude sales, LinkedIn automation en doet de onboarding van onze nieuwe salesmedewerker. Inmiddels komt er een significante omzet uit deze activiteiten.

Mark Jongerius

Founder/Partner, Bitfactory

Score 9.0 • March 17, 2022

Michiel doorziet snel hoe de commerciële kant van B2B e-commerce verbetert kan worden. Zijn audit en roadmap op het gebied van marketing en sales was voor Swagelok waardevol. Zijn speerpunten maken onderdeel uit van ons 3-jarenplan naar groei.

Hans van Burk

Sales director, Swagelok

Score 8.0 • December 15, 2022

Michiel heeft een brede kennis op het gebied van sales en marketing, iets dat vooral relevant is binnen de B2B e-commerce. Shops zijn vaak maar een schakel in een complex marketing- en salesproces. Hij overziet het geheel en zorg voor de beste customer experience.

Floris Venneman

Ondernemer en marketing strateeg, Bureau50

Score 8.5 • February 8, 2023

Ik werk al jaren intensief met Michiel samen. De conversie checklist die hij gebruikt is zeer compleet. Het is een handige spreadsheet waarmee je stap voor stap jouw conversies verbetert. Aanrader voor iedereen die structureel zijn B2B webshop wil verbeteren.

Alex Vermeule

Founder, Online Succes

Score 9.0 • January 11, 2023

Michiel gaat niet altijd voor de makkelijkste oplossing. Maar ik heb hem sales- en marketingstrategiëen zien neerzetten die heel slim in elkaar zitten. Hij neemt geen genoegen met een benchmark of 'Goed genoeg'. Daar gebeuren de goeie dingen.

Stephan van Bolderik

Business coach, Forward Mentor

Score 9.1 • October 5, 2022

Waar je binnen marketing veel partijen ziet specialiseren ziet hij snel de uitdagingen die spelen in een complex marketing- en salesproces. Daarom kom hij met oplossingen die je webshop en bedrijf structureel verder helpt.

Rutger van de Griendt

Co-founder, Convident

Score 9.4 • February 16, 2023

Michiel professionaliseert onze Google Ads. Dat gaat verder dan adverteren. Hij kijkt naar de complete marketing- en salesfunnel inclusief Hubspot, landingspagina's, A/B testing, call tracking en meer. Ik ben enthousiast en we zien maandelijks groei in het aantal binnenkomende leads.

Helen Fruytier

Operations, Fruytier

Score 8.0 • February 16, 2023

Bij Newpeople willen we onze zichtbaarheid vergroten. Via Google kwamen we uit bij Michiel. Dit jaar startten we met kwalitatieve contentmarketing en werken we inmiddels met een marketing en sales roadmap om te professionaliseren. Michiel lanceert maandelijks nieuwe tactieken. Whitepapers, Google Ads, SEO, Hubspot, LinkedIn automation ... er liggen een hoop kansen voor groei. De samenwerking ervaar ik als prettig.

Lennard Hoogenraad

Business advisor, Newpeople

Score 9.0 • February 16, 2023

Onze startup werd snel gelanceerd met een paar grote klanten als KPN en Zalando. Hierdoor hadden we nog geen tijd gehad om een solide marketing- en salesproces neer te zetten. Met Michiel begonnen we bij het begin: een rebranding. Daarna volgde LinkedIn Ads, remarketing, Hubspot setup, Account Based Marketing, contentmarketing en meer. Met Michiel zet je de juiste stappen op het juiste moment, hierbij heeft hij een hele brede skillset binnen marketing en sales. Aanrader!

Prim Sprenger

CEO, Converz Analytics

Meer reviews

De eerste stap naar structureel meer omzet

Boek de conversie audit
voor jouw B2B webshop

• Verlaag de kosten per acquisitie

• Verhoog de gemiddelde orderwaarde

• Verbeter jouw conversiepercentages

Boek conversie audit

Vragen? Bel 06 42 6696 15 of stuur een e-mail

Score 8.6 • 11 reviews